Samtaletelefonen - Ønsker du noen å snakke med?

Vi har åpnet en telefontjeneste for alle som bor i Rælingen og som ønsker noen å prate med. I en tid der vi opplever å få hverdagen snudd på hodet, er det mange som føler seg alene, redde eller at de ikke helt mestrer den nye tilværelsen. Nå kan du ringe og prate med en som gjerne lytter, i stedet for å sitte alene med tankene.

Nummeret til samtaletelefonen er 63 83 52 52, og den er betjent kl. 10.00-21.00 på hverdager, og kl 10.00-18.00 i helgene.

Mennesker i alle aldersgrupper kan oppleve situasjonen vi er oppe i nå som tung og vanskelig. Vi er avskåret fra venner, familie og aktiviteter som betyr mye for oss. Vi bekymrer oss for familiemedlemmer som er sårbare, og for de økonomiske konsekvensene som mange står overfor. Og veldig mange, særlig de som bor alene, opplever ensomhet nå.

Engstelse, ensomhet, nedstemthet, sinne, frustrasjon – dette er alle naturlige følelser i denne uvanlige situasjonen vi står i, og ingen ting å skamme seg over. Kanskje har du ingen å snakke med det om – eller kanskje har du bare ikke lyst til å tynge dem rundt deg med dine egne problemer. Da kan du slå på tråden til oss! Enten du bare vil skravle litt om vær og vind over formiddagskaffen, eller du har problemer og frustrasjoner du trenger å lufte, så har vi tid til deg.

Samtaletelefonen vil bli bemannet av frivillige fra kirkene, frivilligsentralen, Røde kors og Sanitetsforeningen. Den er ment for deg som trenger å slå av en prat, og er ikke til faglige spørsmål om korona – har du helserelaterte spørsmål kan du ringe vår interkommunale korona-telefon som er bemannet av helsepersonell. På vår hjemmeside finner du informasjon om denne, samt andre aktuelle hjelpelinjer, som Mental helse og Alarmtelefonen for barn og unge: Lenke til oversikt.

Flere nyheter

KORONAVIRUS og FRIVILLIG INNSATS

Hei kjære frivillig, Jeg har blitt spurt av kommunen om jeg vil hjelpe med administrering av eventuelle innkjøps-hjelpere i denne rare tiden vi er inne i. Det er kanskje noen av dere (mine frivillige) som også kan tenke seg å hjelpe? Jeg vet ikke om det vil komme mange henvendelser. ******************************************************************************************* Koronavirus og frivillig innsats: Ønsker du å hjelpe? Det kan hende noen i kommunen vår vil trenge hjelp til innkjøp av nødvendige varer. Vil du bidra? VIKTIG NÅR DU ER FRIVILLIG -først og fremst må du følge statlige og lokale anbefalinger og regelverk -ikke bryte smittebarrierer ved karantene/isolering -ikke foreta helsefaglige vurderinger i din bistand/oppfølging av personer i hjemme-isolasjon – eller karantene Det er viktig å ta hensyn til nasjonale anbefalinger når det gjelder håndtering av penger og overlevering av varer. Bruk gjerne engangshansker. Betaling bør forgå med vipps. Avtal overleveringen slik at dere ikke trenger og møtes fysisk. Ta kontakt med meg på Frivilligsentralen på messenger eller på tlf 47693433. Jeg må ha fullt navn, adresse og telefonnummer. Du må ta med legitimasjon ved frivillig oppdrag. Eventuelle utgifter (for eks. bensin) ved oppdrag skal dekkes av bruker. ******************************************************************************************* Mvh Unni

PGA KORONAVIRUS

Hei kjære frivillige! Følgende steder stenger pga fare for smitte/spredning av smitte: biblioteket, Aamodt ungdomshus, Trivselssenteret, Frivilligsentralen, ressurssenteret, aktivitetssenteret og ungdomsklubben på Sandbekken i løpet av fredag 13. mars. og inntil videre. De som har Facebook rådes til å like min side https://www.facebook.com/raelingenfrivilligsentral Her vil jeg legge ut videre info. Jeg vil være delvis på hjemmekontor og på kontoret på Trivselssenteret. Jeg er på mail og telefon i kontortiden fra kl 0800 til 1530. Enn så lange… God helg! …og ta hensyn til hverandre… ta vare på hverandre 😊 Mvh Rælingen Frivilligsentral Unni Aker Nylend daglig leder

2020 © Rælingen frivilligsentral